Rom 2016 april

Tillbaka till Rom, nu i tidig vår!

Vi har inte varit i Rom sedan vår bröllopsresa 2012, så nu kände vi att det var dags igen, åtminstone med ett kortare besök, torsdag till måndag.

Vi bokade flyg via Bravofly som inte visade sig vara så bravo,

Via dem skulle vi flyga med Ryan Air ut, och Norwegian  hem. En månad innan avresa kom besked om att Norwegian ställt in sitt flyg!
Vi erbjöds istället tre andra avgångar, en jättetidigt på morgonen (inga bussar gick så tidigt) och en eftermiddagstid eller en via Oslo!
Vi valde eftermiddagstiden och trodde allt var frid och fröjd….
Sedan kom besked om att även den var inställd!
Då gav vi upp, krävde pengarna tillbaka (fortfarande inte anlänt efter vår resas slut) och bokade en ny resa med Ryan Air även för hemresan, Slutpriset blev lägre än från början, det var Bravofly som inte visade det alternativet när vi bokade. Att tala med Bravofly är som att simma i sirap, de svarar efter 1-2 veckor på varje mail,..
I framtiden skall vi bara boka med flygbolagen direkt!

Jag har en egen ”hatsida” för ryan air på FB, p g a alla skriverier om allt strul, avgifter på toa, ståplatser, personalens flygtider m m.
Men kan nu villigt erkänna att de är jättebra (eller blivit?)
Bra service och utmärkt mat ombord (gratis toa:)

Boendet hade vi bokat efter tips med AirBnb, vi hittade en centralt belägen lägenhet med 3 rum, kök, vardagsrum och altan samt öppen spis, När vi så anlände efter lång dags resande, togs emot av en ung italienare Davide, så visade det sig att han hyrt ut två av rummen til andra personer, och att kök m m skulle vara gemensamma ytor! Privat toa, javisst, men då måste man först passera de andra gästerna, den öppna spisen var bara en atrapp.
Han bara skrattade och log. Efter att ha funderat på saken över en middag på en närbelägen restaurang, gick vi in på AirBnb hemsida och avbokade rummet. Vi skulle då få hälften av pengarna tillbaka med automatik. Nästa morgon efter vår frukost, stormade Davide in med en telefon i örat, nu skulle han ringa polisen! Vad? Don’t worry, I’m calling the police now, svarade han, gick ut på altanen och pratade med någon.
Sedan kom han in igen, gav mig luren. Det var AirBnb han talade med, inte polisen. Personen i luren frågade om vi hade avbokat, och jag berättade  vad som hänt, att bokningen inte motsvarade förväntningarna. Hon rekommenderade oss att lämna stället genast, vilket vi mest av allt ville, med Davide skrikande okvädningsord som förmodligen täckte hela hans engelska ordförråd, tog vi hissen ned och begav oss till ett cafe och lugnade oss över en espresso.
Carina hittade ett nytt boende via Airbnb, där Barbara ville ta hand om oss genast, och det visade sig vara ett fantastiskt ställe med två stora sovrum!
Sedan om ett mail från AirBnb där de meddelade att de måste debitera oss för en natt till hos Davide enligt deras avbokningsregler.
Vi skickade så ett långt mail som förklarade varför vi var besvikna och att inget stämde med den ursprungliga beskrivningen.
Då kom det ett prompt besked tillbaka, de hade kollat hur bokningen såg ut för oss när vi bokade, och gav oss helt rätt! De skulle ta Davide i nyporna och tvinga honom att skriva om texten om hans boende och vi skulle få tillbaka alla pengarna nu, även för den natt vi faktiskt var där!  Fantastiskt tyckte vi, tack Sara på AirBnb för så bra service!

Så kunde äntligen semestern börja!

Eftersom vi inte fick tillträdde till nästa boende förrän några timmar senare, hoppade vi på en HoponHoppoff buss med vårt bagage och upplevde Rom från busstaket, vilket gav lite nya intryck.
Vi steg av bussen vid Spanska trappen som var under renovering och gick bort till Piazza del Popolo där vi tog spårvagn 2 en kvarts tur, där Barbara väntade på oss med nycklarna!

Läs mer om vår resa nu!

Spanska trappan Rom

 

 

 

%d bloggare gillar detta: