Mitt författarskap

Mitt författarskap

Jag har nu även börjat ägna mig åt författande och skriver bl a deckare,  arbetar för närvarande simultant med en trilogi om den malmöitiske poliskommisarien Rolf Mårtensson.
Nu kommer även Rummet, en bok i rätt tid, när antisionismen växer sig starkare.

Sidovattenhinder

I första boken ”Sidovattenhinder”, får Rolf ta hand om ett mord på Svalövs golfbana, samtidigt som han förfasar sig över golfare i allmänhet. Såsom skild framlever han sitt liv på Bulltofta med sin katt Sherlock som ivrigt stödjer honom i husses jakt på ny kärlek, samtidigt som fler mord trillar in på Hudkliniken i Malmö. Han tvingas hudflänga  kliniken, och finner då till slut tre misstänkta, varav två verkar följa samma lukt av pengar som till slut leder  till ett dramstiskt avslut i Genève.

Denna bok är mycket baserad på olika upplevelser när jag arbetade under 25 år på Hudkliniken i Malmö, samt på mina trevande slag in i golfvärlden.

Läs mer

En tangolärares död

I andra boken ”En tangolärares död”, blir samma polis uppmanand av sin son Björn att börja på en tangoskola i Malmö. Där träffar han på läkaren Pernilla, och tycke uppstår, som det heter. På en dansuppvisning blir dock det inbjudna argentinska paret Victor & Maria nedskjutna framför ögonen på alla. Rolf tar upp jakten på attentatsmannen, men blir drastiskt påkörd på gatan och hamnar på neurokirurgen i Lund. Efter en kort tids återhämtning följer han dock det snabbt kallnande spåret till Buenos Aires, men tvingas  återvända besviken. Trots det och tack vara si ihärdighet, hamnar han öga mot öga med den ökände yrkesmördaren Charlie från Honduras vars bana vi får följa,   och en kuslig envig utspelas till slut i den lilla idyllen Mölle.

Innehållet är inspirerat från mina egna upplevelser och känslor från Tangons underbara värd, som jag introducerades i 2009 hos Paul och Marias skola Tangoakademin i Malmö. Via tangon fann jag också mitt livs kärlek Carina.

Läs mer

Den ofrivillige hjälten

I den tredje boken ”Den ofrivillige hjälten”, åker Rolf & Pernilla i sällskap med  kollegan Johan och hans fru Lena på semester till den Kenyanska ön Lamu. Efter en äventyrlig flygresa, tvingas Pernilla ta hand om en knivstucken man vid namn Mac vid ankomsten.  Mannen försvinner sedan från sjukhuset tillsammans med innehållet i en lyxcamps kassaskåp. Amerikanska flottan anländer till ön, tillsammans med amerikanska politiker för att säkerställa de nyupptäckta oljefyndigheterna. Macs stöld sätter dock käppar i hjulet för dem. Medan Rolf och hans sällskap upptäcker de vackra omgivningarna, vecklas samtidigt hela sambandet upp för dem, bit för bit, och Rolf bistår sin lokala kollega Astrash i sökandet efter de stulna dokument som alla nu letar efter.

Under 15 år var jag delägare i ett litet hotell på Lamu och upplevde i början många resor, expeditioner  och möten med människorna på denna fantastiska ö i Kenya.

Läs mer

Rummet

Synopsis

Rade är en ung rumän bosatt i den delen av landet som heter Bessarmenien under slutet av 1930- talet. Ett land som är hotat från alla håll, och som överges till Ryssland utan strid samtidigt som regeringen skyller allt ont i landet på judarna. En gruppering inom landet som kallas Järngardet med kopplingar till Nazi-Tyskland, förbereder en utrotning av judarna i Bukarest med regeringens goda minne. När både Rades familj och hans kärestas flyr till Bukarest, dras han med i rörelsen och finner en stark mening där, samtidigt som hans ilska över judarna får sitt blodiga utlopp. Han stiger snabbt i graderna och hamnar till slut nära regeringen. Samtidigt försöker två judar fly Rumäniens blodbad. Men när efterkrigstidens sökande efter skyldiga till judeutrotningen växer, flyr Rade till Sverige med sin hustru. Men en överlevande jude och tillika gammal skolkamrat, tar upp spåret som till slut leder fram till ett slutet rum på Österlen. Poliskommisarie Mårtensson får ett larm om en förvunnen person.

Läs mer

Böckerna är under granskning 2018.

%d bloggare gillar detta: