Mitt författarskap

Mitt författarskap

Jag har nu även börjat ägna mig åt författarskap och skriver deckare,  arbetar för närvarande simultant med en trilogi om den malmöitiske poliskommisarien Rolf Mårtensson.

Sidovattenhinder

I första boken ”Sidovattenhinder”, får Rolf ta hand om ett mord på Svalövs golfbana, samtidigt som han förfasar sig över golfare i allmänhet. Såsom skild framlever han sitt liv på Bulltofta med sin katt Sherlock som ivrigt stödjer honom i husses jakt på ny kärlek, samtidigt som fler mord trillar in på Hudkliniken i Malmö. Han tvingas vända upp och ner på kliniken, och finner då till slut tre misstänkta, varav två verkar följa samma lukt av pengar som till slut leder  till Genève.

Denna bok är mycket baserad på olika upplevelser när jag arbetade under 25 år på Hudkliniken i Malmö, samt på mina trevande slag in i golfvärlden.

Läs mer

En tangolärares död

I andra boken ”En tangolärares död”, blir han uppmanande av sin son Björn att börja på en tangoskola i Malmö. Där träffar han på läkaren Pernilla, och tycke uppstår som det heter. På en dansuppvisning blir dock det inbjudna argentinska paret Victor & Maria nedskjutna framför ögonen på alla. Rolf tar upp jakten på attentatsmannen, men blir drastiskt påkörd på gatan och hamnar på neurokirurgen i Lund. Efter en kort tids återhämtning följer han dock det snabbt kallnande spåret till Buenos Aires, men tvingas  återvända besviken. Trots det hamnar han öga mot öga med den ökände yrkesmördaren Charlie från Honduras, och en kuslig envig utspelas till slut i den lilla idyllen Mölle.

Innehållet är inspirerat från mina egna upplevelser och känslor från Tangons underbara värd, som jag introducerades i 2009 hos Paul och Marias skola Tangoakademin i Malmö. Via tangon fann jag också mitt livs kärlek Carina.

Läs mer

Den ofrivillige hjälten

I den tredje boken ”Den ofrivillige hjälten”, åker Rolf & Pernilla i sällskap med  kollegan Johan och hans fru Lena på semester till den Kenyanska ön Lamu. Efter en äventyrlig flygresa, tvingas Pernilla ta hand om en knivstucken man vid namn Mac vid ankomsten.  Mannen försvinner sedan från sjukhuset tillsammans med innehållet i en lyxcamps kassaskåp. Amerikanska flottan anländer till ön, tillsammans med amerikanska politiker för att säkerställa de nyupptäckta oljefyndigheterna. Macs stöld sätter dock käppar i hjulet för dem. Medan Rolf och hans sällskap upptäcker de vackra omgivningarna, vecklas samtidigt hela sambandet upp för dem, bit för bit, och Rolf bistår sin lokala kollega Astrash i sökandet efter de stulna dokument som alla nu letar efter.

Under 15 år var jag delägare i ett litet hotell på Lamu och upplevde i början många resor, expeditioner  och möten med människorna på denna fantastiska ö i Kenya.

Läs mer

 

Böckerna är under granskning 2018.

%d bloggare gillar detta: