Födelsedagsfest för Carina och Gustav

10 augusti hade vi gemensam födelsedagsfest för Carina och  Gustav (hans fölsedag är idag, Carina fyllde för 2 veckor sedan).

Glada besökare var Per o Gittan, Eva och Totte  (som kom direkt från sin sons födelsesdagfest på sin nyinköpta Triumph MC), Max o Julia, Ralph och Eva samt Lottie och Torvald.

Vi inledde med tre fyrbollar på Råbocka Camping äventyrsgolf (äventyret bestod i att försöka kompensera i sina slag för den dåligt underhållna minigolf banan). Bäst blev lag Carina, Gustav,  Max o Julia, medan Lottie blev Best in Show!

Sedan återvände vi till Havsbaden och hade grill i trädgården. Vi bjöd på grillade kycklingspett och majskolvar,  Tsatsiki,  paj med ädelost och purjolök, stor salladabuffé, sedan till kaffet paj med plommon och rabarber samt dajmglass. Mellan tuggorna utövades diverse sporter som golf chipning och Beach tennis.

Bra ordnat Carina!!

Havsbaden!

 

Tack vare vår gode vän Mats, så kunde vi sälja vårt hus i Billeberga till bra begärt pris, och flytta in i hans sommarstuga i Havsbaden tills nästa boende blev klart. Det blev en underbar tid med mycket naturupplevelser och bad. Den består av två stugor, den ene blev vår ”dagstuga” med kök och toa, den andra vår ”nattstuga” med sovrum, badrum och tvättstuga.
Vi kunde använda carporten som både förråd och uterum, och när vår paviljong kom på plats, blev det hela riktigt mysigt!

Tango!

Så börjar tangohösten igen!
Jag fick en ny tango kurs av Carina på min födelsedag, med Mölle Tangoförening.
De håller dock till i Viken numera, vilket passar oss bra!
De har en fantastisk lärare, Gunder Svensson, som tar sig omaket att åka ända från Köpenhamn för att läras oss mer!
tango i mollebadet

Fantomen i Göteborg

Syftar jag  på musikalen vi såg på Göteborgsoperan tillsammans med Per & Gittan, eller på barnbarnet Isak?

Döm själva!

Efter en premiärtur med vår nya Fiesta 2018 och lunch på Lilla Laxen med Per & Gittan,   besökte vi restaurang Humm nära Heden, där även Gustav, Calle, Hanna och lille Isak anslöt sig.

Sedan taxi till  operan på kvällen, och fick uppleva en fantastisk tillställning där dessutom Gustavs Adéle uppträde som statist!
Kåre och Ingrid var på samma tillställning och även Christer &  Ann-Margret visade det sig.

Efter en öl på Bommen, där vi  ”sammanstrålade” med skådespelaren Joel Helgesson som gjorde kvällens Fantom, åkte vi till Calle & Hannas hus och intog föreningens gästrum.

Nästa dag hämtade vi Gustav & Adéle och gick sedan tillsammans med Calles familj en lång promenad runt lilla Delsjön, som avslutades med att vi intog en god  lunch i den alpliknande restaurangen Bertilssons stuga, innan vi styrde kusan hemåt igen.