Födelsedagsfest för Carina och Gustav

10 augusti hade vi gemensam födelsedagsfest för Carina och  Gustav (hans fölsedag är idag, Carina fyllde för 2 veckor sedan).

Glada besökare var Per o Gittan, Eva och Totte  (som kom direkt från sin sons födelsesdagfest på sin nyinköpta Triumph MC), Max o Julia, Ralph och Eva samt Lottie och Torvald.

Vi inledde med tre fyrbollar på Råbocka Camping äventyrsgolf (äventyret bestod i att försöka kompensera i sina slag för den dåligt underhållna minigolf banan). Bäst blev lag Carina, Gustav,  Max o Julia, medan Lottie blev Best in Show!

Sedan återvände vi till Havsbaden och hade grill i trädgården. Vi bjöd på grillade kycklingspett och majskolvar,  Tsatsiki,  paj med ädelost och purjolök, stor salladabuffé, sedan till kaffet paj med plommon och rabarber samt dajmglass. Mellan tuggorna utövades diverse sporter som golf chipning och Beach tennis.

Bra ordnat Carina!!

Havsbaden!

 

Tack vare vår gode vän Mats, så kunde vi sälja vårt hus i Billeberga till bra begärt pris, och flytta in i hans sommarstuga i Havsbaden tills nästa boende blev klart. Det blev en underbar tid med mycket naturupplevelser och bad. Den består av två stugor, den ene blev vår ”dagstuga” med kök och toa, den andra vår ”nattstuga” med sovrum, badrum och tvättstuga.
Vi kunde använda carporten som både förråd och uterum, och när vår paviljong kom på plats, blev det hela riktigt mysigt!

Tango!

Så börjar tangohösten igen!
Jag fick en ny tango kurs av Carina på min födelsedag, med Mölle Tangoförening.
De håller dock till i Viken numera, vilket passar oss bra!
De har en fantastisk lärare, Gunder Svensson, som tar sig omaket att åka ända från Köpenhamn för att läras oss mer!
tango i mollebadet

Minisemester på Österlen

Dags för sommarens mini semester, denna gång till Österlen.
Vi åkte bekvämt i Pers BMW, och vi körde först till Gamla Bo vid RIngsjöns Rökeri där vi intog picnic nere vid vattenbrynet. Sedan fortsatte vi direkt till Restaurang Pråmen i Åhus där vi intog en enkel lunch följt av en god Åhus Glass.

Efter ha tillgodosett magens krav, stannade vi til vid Galleri Echi utanför Kivik där Carina kände igen sig en del av Echi Åbergs konst och de fann genast beröringpunkter. Efter en kort handel på Kiviks musteri innan vi landade i Svabesholms Kungsgård, där vi skulle övernatta i tjusiga rum.
Men dagen var inte slut. VI fortsatte i rask takt ner till Brantevik och bänkade oss på Branterögen för god kvällsmat,
Sedan var slutligen dags för lite musik, vi promenerade bort till Jazz under stjärnorna, eller som det heter numera efter att Nisse Landgren lämnat över, Musik under stjärnorna. Där, på en stor fotbollsplan, uppträdde Mats Ronander med Py Bäckman. Givetsvis avslutades den ljumma kvällen med ”Gör mig lycklig nu”.

Nästa dag en kunglig frukost och besök i någon av butikerna på gården.
Sedan gick turen innåt landet, inget bad i sikte då vädret försämrades.
Vi passerade snabbt och storögda Yangtorp och stannade till i hällande regn i den märkliga och spännande butiken ”Färg från förr” där man förflyttas bakåit i tiden vare sig man vill eller inte.
Dags för lunch, och det fick bli på Café Gul, som dock var lite stökigt pga 3 barnfamiljer utan bromsar. Men gott fika! Sedan var det raka vägen hem som återstod!

Carina och Björn firar 10 ÅRig bröllopsdag

Efter en mysig frukost i trädgården med presenter, styrde vi ut till Flickorna Lundgren för en god lunchfika.

Vi kunde förstå hur korna känner det när de släpps ut efter vintern, äntligen kunde vi röra oss fritt, jag fick till och med min 2A vaccination på morgonen,

En promenad ner till havet vid Skäret

Med  vändande post, fortsatte vi till Barsebäcks hamnkrog, vår favorit vid sådana här tillfällen, vi var här även för exakt ett år sedan också, men då var det inte mycket folk,

En promenad i hamnen medan solen sakta letade sig ner till sin sovplats.

En tango uppe på segelsällskapets träddäck hann vi med också, men det var ett trögt golv, svåra svängar fick undvikas..