Björn fyller 70!

Vilket underbart firande, kärleksfullt orkestrerat av min älskade Carina!
Tack alla kära vänner för de fina presenter ni tog med til mig! De uppkattas mycket allihop!

Morgonen började med att luften fylldes av Carinas sång och en fin frukostbricka som landade i sängen.
På den låg bl a detta kort:

Så vi skall äntligen till Asia Spa, som bl a Kåre och Ingrid talar så varmt om.

Men nu har jag föregått handlingen. Redan fyra dagar tidigare, fick vi besök av släkten. In kommer Karin, Niklas med Isabelle som hade tecknat av mig och henne själv. Sedan kom Calle, Hanna med Isak och Oskar. Isak hade också tecknat av mig och honom! Och sedan kom Kåre och Ingrid och Totte och Eva. Alla vuxna fick sedan genomgå mitt prov. Ett 10 frågors quizz om mitt liv.
Mycket munterhet uppstod, men till slut avgick Ingrid med segern, hela åtta rätt – imponerande! Sedan hade vi en jubilar till: Oscar fyllde 1 år samma dag!

Vi bjöd på rostat bröd med lax, räkor och kaviar, sedan fläskfile/quornbiff i mustig svampgryta samt cheescake. Trots väderpessimisterna dåliga prognoser, blev vädret fantastiskt och vi kunde vistas ute i trädgården under strålande sol.

Så tillbaka till den 16:e, dagen då jag fyllde enligt kalendern. Dagen innan hade Carina och jag arbetat tillsammans med att tillverka fyra smörgåstårtor (två med lax och räkor, och två med rostbiff) plus två Schwartzwaldtårtor.
Men så den 16:e efter frukost, placerade Carina en ögonbindel på mig och körde ut mig i det blå. Efter en halvtimmes bil-irrande, varvid jag lyckades helt tappa orienteringen, stannade vi och jag fick se en vit byggnad där det luktade mat. Jag tycke mig känna igen Rosenbergs restaurang i Åstorp , där hade vi varit en gång innan. Vi gick in och Carina uppgav för hovmästaren att det var bokat för fyra. FYRA? Vi gick längre in och kom ut i en slags terass/uterum, Där satt Per och Gittan och stålade mot mig! Först strax efter att ha hälsta på dem, tittar jag ut genom fönstren och ser en strand och ett hav. Strand i Åstorp? Förvirrat ser jag mig omkring, och inser till slut överraskad att vi är på Restaurng Kajgatan på Råå! En god lunch följer och en IPA gav mig orienteringen tillbaka innan vi mätta åkte hem igen,
Från kl 15 började gästerna stömma in, på grund av det mulna vädret så höll vi till i det för tillfället ommöblerade uterummet och i vardagsrummet, In kom: Gun, Mats, Per, Gittan, Lottie, Torvald, Gunilla, Anneli, Anne, Ralph, Christer, Ann-Margret och Roland.

Där fick alla gäster ”genomlida” samma Björn-quizz som ju innehöll kryssfrågor om mitt liv, Mats vann med 8 rätt (samma som Ingrid innan). Våra smörgåstårtor avnjöts av alla gäster och vi han med mycket trevligt snackande under kvällens gång.
Vi konstaterade att det var länge sedan man var på fest, efter pandemin!

Alla presenter samlade, även den fina badrocken!

Gratulationskort!

%d bloggare gillar detta: